Andre

Livet på den anden side af alkoholmisbrug

Livet på den anden side af et alkoholmisbrug er et frit liv. Livet uden alkohol er et liv, hvor du som tidligere misbruger, vil opleve lykke, glæde og ro på en mere stabil måde, end det som alkoholiker var muligt. For at nå til dette stadie, må du prioritere dig selv, og investere i den helt rette behandling. Sørg for at opsøge en alkoholbehandling, som tager højde for individet, og dermed skaber holdbare resultater for det enkelte menneske!

Overvind abstinenserne

Når du som alkoholiker stopper dit alkoholindtag, vil du i de fleste tilfælde opleve abstinenser. Dette er en udfordring, som kræver støtte og omsorg. Abstinenser kan nemlig være overvældende, ubehagelige og sågar farlige! Derfor er første skridt i din rejse mod et bedre liv at overkomme abstinenserne på bedste vis og i et trygt og støttende miljø. Du og din omverden må tage højde for din sikkerhed, og have denne som hovedprioritet. Fagfolk kan i forhold til afrusning og abstinenser give den mest professionelle vejledning, og derfor kan det være fordelagtigt at lade sig indskrive på en klinik.

At kæmpe med abstinenser må ikke få dig til at opgive. Selv, hvis det ikke lykkes første, anden, eller sågar tiende gang, er det stadig fuldt ud muligt at vinden kampen mod misbruget og lægge alkoholen på hylden! Det handler om at rejse sig igen, når man falder – og om at blive ved, uanset hvor mange forsøg, der skal til. Bebrejd aldrig dig selv, at det er en kamp for dig at blive alkoholfri, og husk, at du ikke er svag. I din kamp mod afhængighed kæmper du nemlig med en meget stærk og destruktiv kraft i din psyke. Ingen kan beherske deres udfordringer fra den ene dag til den anden.

Den bedste alkoholbehandling

Den bedste og mest effektive alkoholbehandling er den, som er en kontinuerlig støtte af individet. Det er nemlig enormt individuelt, hvad den enkelte tidligere misbruger eller alkoholiker har behov for! Det er forskelligt, hvilke områder i vores psyke, der skaber lysten til at drikke alkohol. Behandling af alkoholisme er derfor også altid behandling af de psykiske problematikker, der ligger til grund for misbruget. Det er for mange mennesker et aha-øjeblik, når de via terapi indser sammenhængen mellem deres misbrug og øvrige problematikker.

Det viser sig i langt de fleste tilfælde, at alkoholisme fungerer som et destruktivt alternativ til medicinsk eller terapeutisk behandling af psykiske problemer eller lidelser. Alkohol kan nemlig dulme nogle af de svære følelser i livet, og dermed undertrykke eller udskyde at tage hånd om dem. Dette er en at de store grunde til, at man som alkoholiker kan føle, at et liv uden alkohol er umuligt. En alkoholbehandling, som kan være medskaber af et lykkeligt liv uden alkohol, er således en behandling med fokus på psyken.

Uafhængighed er frihed

Det siger næsten sig selv: når du ikke er afhængig af en substans, er du uafhængig – og er du uafhængig, så er du fri! Livet uden alkohol er derfor fyldt med mange flere glæder og oplevelser, end livet med alkoholisme.

Når du lærer at være fuldt tilstede i livet uden at være påvirket, vil det bringe dig en indre ro. Denne ro er et sted, hvorfra du kan tage aktivt stilling til dine drømme og ønsker. Først når du kan være nærværende i dit eget liv, kan du for alvor begynde at forme og skabe dine dage.

Kommentarer lukket til Livet på den anden side af alkoholmisbrug

OM CS FRACE DREAM

FIND BESTEMTE ARTIKLER

SENESTE INDLÆG

CS FRACE er et nyt site, som primært omhandler mine oplevelser i det spanske.

Jeg forsøger at dele tips og tricks til de bedste oplevelser i Spanien