Andre

Få hjælp til dine psykiske vanskeligheder

Psykiske vanskeligheder kan opstå for alle mennesker og på alle tider. Det kan være de mest ubelejlige tidspunkter i dit liv, hvor du oplever, at kroppen og hjernen bare ikke kan kommunikere sammen. I det tilfælde er det på tide at søge mod en psykolog og finde hjælp. 

Men hvad nu, hvis man ikke har en psykisk sygdom eller noget, der minder om det. Skal man så også søge mod en psykolog, når man føler behovet for det?  

Det spørgsmål bliver vendt her i artiklen.  

Skal alle til psykolog? 

Har du ondt i skulderen, skal du til din læge. Kan du ikke se ordentligt, skal du til din øjenlæge. På sammen måde kan psyken ikke stilles op.  

Selvom det er sandt, at man med en psykisk lidelse, skal søge mod en psykolog, er det ikke den eneste årsag til, man skal eller kan søge mod en psykolog. Psykologen står ikke som øjenlægen og kigger forvirret på dig, fordi du er kommet ind i klinikken uden en synligt sår eller lignende.  

En psykolog Lyngby kan nemlig hjælpe dig, selvom du ikke har sygdom. Psykologtimen er for så vidt fornuftig for alle mennesker at tage. Der kan ikke forekomme nogen skade ved, at du søger mod en psykolog.  

En hæmmet hverdag 

Skal alle så løbe lige i armene på en psykolog? Formentlig ikke.  

Patienten skal have et behov for at ville besøge en psykolog. Det kan være, at patienten vil blive klogere på sig selv, hvordan agerer jeg sådan i den og den situation. Her det helt frit for dig, om du vil søge mod en psykolog eller ej.  

Har du derimod problemer med at gøre bestemte ting i din hverdag. Det kan være arbejdet tager utrolig mange psykiske kræfter fra dig. Det kan være bestemt områder af din by, som du undgår. Det kan være en skræk for bussen eller toget, som hæmmer dig. Generelt ting som disse, hvor du begrænses i at leve det liv, du vil, anbefales det, at du søger mod psykolog.  

Det er en lille ting i et menneskes liv, at han/hun ikke ønsker at tage bussen f.eks. grundet en ubehagelig oplevelse. Men denne lille ting kan begynde at fylde mere og mere, og pludselig er det ubehageligt at tage elevatoren i lejlighedskomplekset eller shoppe i et fyldt supermarked.  

Skab en mindre problemfyldt hverdag 

Psykologien er ikke skabt til at løse hverdagens små problemer. Og den er slet ikke skabt til at skulle fremme og forbedre os mennesker. Det er selvhjælpsbøgernes misforståelse af psykologien.  

Psykologi er en videnskab i, hvordan mennesker agerer og hvorfor. Den kan give os en indsigt i, hvorfor vi er som vi er og gør, som vi gør. De små problemer i hverdagen er derfor ikke altid noget, som psykologien skal fikse, og måske skal det slet ikke fikses.

Kommentarer lukket til Få hjælp til dine psykiske vanskeligheder

OM CS FRACE DREAM

FIND BESTEMTE ARTIKLER

SENESTE INDLÆG

CS FRACE er et nyt site, som primært omhandler mine oplevelser i det spanske.

Jeg forsøger at dele tips og tricks til de bedste oplevelser i Spanien